Tags

, , ,

Cannes is een heerlijke stad om een dag in rond te lopen. De luxe van de Boulevard de la Croisette (met de jongste zoon auto’s kijken terwijl de oudste zich vergaapt in de luxezaken van Moncler et cetera), de heerlijke drukte van de stad en de vele soorten mensen.

In de zomer waren er bijvoorbeeld twee sheiks om te praten met Elon Musk. Niet alleen hadden de heren twee hotels afgehuurd voor hun familie, maar ze hadden ook een power car of 50 meegenomen. Op de Croisette waren die geparkeerd. Mijn jongste zoon zag eerst alleen maar een rij toegedekte auto’s, tot een voor een de dekjes werden verwijderd. Eronder bleken Bugatti’s, Pagani’s, Ferrari’s etc etc te zitten. Onze inschatting was dat er voor minimaal €80 miljoen aan auto’s stond. Je zal maar sheik zijn en bij het ontbijt nog niet weten met welke auto je wilt rondrijden.

Cannes dus.

Vooral in de Rue d’Antibes is er een mooie mix van de oude inwoners die zich nonchalant tussen iedereen door bewegen en de jonge mooie hippe rijke jeugd. Die jongelui met spijkerbroeken met zeer veel slijtplekken en gaten of met de juiste schoenen. Altijd zich zeer bewust van hun plek in de wereld. De toeristen zijn in mei nog redelijke afwezig, wat het in deze tijd van het jaar heel prettig maakt. Het is nog niet enorm druk. Tenminste, als je voor of na het filmfestival in Cannes bent.

Wij hebben altijd onze vaste route. Auto parkeren achter het station, straat doorlopen naar de Rue d’Antibes en acclimatiseren. Wat vaste winkels, waaronder de FNAC, en na een paar uur krijgen we trek. Zin in lunch met uitzicht op de zee.

Voor die lunch hebben we ook een vaste stek gevonden: Plage du Goéland. Perfect gelegen, een mooi strand voor je neus. De bediening is vriendelijk en het eten is prima. Goede wijnen, waaronder goede rosés: wat wil een mens nog meer. Als je reserveert weet je zeker dat je aan het strand zit met het mooiste uitzicht dat je wilt hebben. Gewoon genieten, en dat moet je ook wel want goedkoop is het niet! Maakt niet uit. Je leeft maar een keer en waarom zou je voor een resto in een van de straatjes kiezen als je ook hier kunt zitten?

En de kaart biedt keus te over. Salades, fruits de mer, vis, vlees (zelfs de klassieker niertjes).
Fundamentalisten zouden erover kunnen vallen dat de salade Niçoise met haricots verts is opgeleukt. Dat is tegen de regels. Maar wel lekker.
We hebben in de loop der jaren een en ander aan horeca getest maar dit restaurant komt toch steeds weer als beste naar voren.

Een echte aanrader dus.

Plage Le Goéland,
Boulevard de la Croisette, Cannes
+33 (0)4 93 38 22 05

(*) Eerder gepubliceerd op coteprovence.nl