Tags

,

Ik heb met veel interesse de discussie gevolgd rond nummer 2 op de lijst van Forum voor Democratie in Amsterdam. Al tijden roept hij dingen over ras en IQ en zijn laatste opmerkingen gingen over het IQ van homo’s. Die hebben een hoger IQ dan niet homo’s maar omdat zij zich niet voortplanten heb je daar niet zoveel aan. Kwam in het nieuws en de man heeft zich teruggetrokken uit de verkiezingen. Dat laatste kan overigens niet eens omdat de lijst definitief is.

Maar dat is niet mijn punt. Mijn punt is dat er allerlei mensen opstonden die zeiden dat hij het niet zo bedoeld had. Dat zijn bedoelingen zuiver zijn en dat hij het in een Whatsapp groep had gezegd met als doel te provoceren. Niet omdat dat zijn mening is.

Bij  hem zit er wel een lijn in zijn uitingen. Het gaat altijd over ras, geaardheid nu ook en IQ. Hij zal het dus ook zeker bedoeld hebben. Belangrijkste punt is echter dat dat er niets toe doet, hoe hij het bedoelt.

De mens is immers wat hij doet en niet wat zijn intenties zijn.

Je kunt niet van anderen verwachten dat zij telepatisch begaafd zijn en jouw intenties kunnen waarnemen. Je wordt beoordeeld op je gedrag, je woorden en alles wat waar te nemen is. Baudet roept ook steeds dat hij het anders bedoelt, maar ook dat blijft een groot geheim. Wat je ziet en hoort zijn echte uitspraken en echt gedrag. En daar word je op beoordeeld.

Dat geldt voor iedereen. Al je uitingen zijn de meetlat die jezelf hebt aangebracht. Als je iets anders bedoelt moet je ook gewoon iets anders doen. Verzuim je dat dan is je gedrag het sociale feit waarop je wordt beoordeeld.

Zo ook met de heer Ramautarsing. Als hij nu iets anders beweert dan is hij óf oliedom óf te kwader trouw.