Tags

, ,

Oorlogen heersen in de wereld. Dorpen worden platgebrand of gebombardeerd, mensen slaan op de vlucht. Zimbabwe neemt, als het goed zit, afscheid van een oude corrupte man die nietsontziend al decennia aan de macht is. In Syrië wordt IS verdreven uit steden als Aleppo. Niet zomaar, maar in grote gevechten. Een slag wordt zoiets genoemd.

Ik heb thuis een boek op de plank dat ik ooit van mijn opa heb gekregen. Van Theodor Plievier als ik het goed heb. Het heet Stalingrad. Het gaat over de Slag om Stalingrad. Maanden beleg en honderdduizenden doden. Er zijn meer slagen in de geschiedenis. En ze hebben alle historische impact. Die om Stalingrad bijvoorbeeld was een keerpunt in de Tweede Wereldoorlog. Daarna verloor Hitler snel terrein.

De wereld toen en de wereld nu zucht onder oorlog, wreedheid en uitbuiting. En wij? Wij hebben sinds dit weekeinde de Slag om Dokkum.

Ik ga niet herhalen waar het over gaat. Als je dat niet weet dan heb je in coma gelegen. Wat is wel duidelijk wil maken hoezeer ik het zat ben dat alles tot epische proporties in Nederland wordt opgeblazen. Zwarte Piet staat voor integraal racisme! Zwarte Piet staat voor de Nederlandsche cultuur. Kinderen houden van Zwarte Piet en iedere andere kleur betekent een psychische beschadiging voor het leven.

Er is een gigantische kloof tussen de Randstad en de Provincie! Sterker nog: tussen de SJW grachtengordel en de echte gewone Nederlander. Nederland gaat ten gronde. Groot, groter, grootst.

Journalisten doen eraan mee, schuimbekkend, opgewonden dat het nu in ons land genoeg is! Wat? Geen idee. De krant van niet zo lekker Nederland doet een werkelijk hilarische poging Jeanne d’Arc te zien in de mevrouw die de slag heeft veroorzaakt.

Het is dat het zo treurig is, anders zou ik erom lachen. Dit geneuzel, dit gezeur, dit overdreven theater is alleen mogelijk omdat er hier geen oorlog is. Omdat we hier de tijd voor hebben. Omdat je als dwaze burgers zomaar de uitspraak van een burgemeester kunt negeren, zomaar het recht op demonstratie terzijde kunt schuiven, zomaar een dikke vinger kunt opsteken naar alles en iedereen. En je komt ermee weg. Het is hier geen Zimbabwe of Syrië. Het is Nederland.

Vanwege een kindersprookje!

Wij zijn hard op weg een stompzinnig volkje te worden.