Tags

, , ,

Naamloos

 

Jaren geleden ging het gerucht dat George Clooney niet ver van ons in Carcès vandaan zou komen wonen. Zelfs Var Matin schreef erover. Zijn vriend Brad woonde immers slechts vijf kilometer verderop). Mijn vrouw wilde natuurlijk kijken waar dat dan was en wij togen naar die plek vol belofte. Een heel groot landgoed, wie had het anders verwacht.

Veel te zien was er niet maar even verderop langs de weg naar Le Val zag ik een weggetje lopen en besloot daarin te rijden.

Met vrees voor mijn auto reed ik een hobbelig pad af en kwam uit bij een Guingette. Klein, paar tafeltjes en je kon er vooral pizza eten. Er was ook een steil paadje naar beneden en wat we daar zagen overtrof iedere verwachting. Een waterval van een meter of tien hoog met daaronder een meertje. Mijn jongste zoon en ik gingen direct uit de kleren, het ijskoude water in. We waanden ons ergens in een regenwoud. Ver van alle drukte. Het gekletter van water en vol kleine beestjes. Libellen, schaatsenrijdertjes, visjes enzovoort. En, het allerbeste, wij waren met zijn vieren. Dat was het. Uren hebben we daar onder de waterval door gezwommen tot we gerimpeld en onderkoeld waren.

Een prachtplek. Maar wel een prachtplek die ontdekt is. De guingette is veel groter geworden, uitgebreider ook in assortiment en wat veel erger is: de waterval is ontdekt door zo ongeveer iedereen.

Een van de laatste keren dat wij er waren hadden wij een grote fout gemaakt. Wij gingen op zondag rond vier uur. Het meertje was gevuld met een kleine honderd Fransen die na de uitgebreide lunch, inclusief drank, ronddobberden op opblaasbare eenhoorns. We hebben wel gezwommen maar het water was erg warm. Hoe zou dat nou weer komen.

Daags daarna zijn we teruggegaan op een doordeweekse dag. En daar was de oude sfeer weer. Wij waren met zes anderen, de watertemperatuur was weer rond de 15 graden en het was opnieuw heerlijk.
De tip is dus: ga ’s morgens en in ieder geval altijd doordeweeks.

Oh, en na een of andere ruzie tussen George en Brad heeft George het huis doorverkocht aan een onbekende maar puissant rijke Zweed. Nooit gezien overigens.

Le Grand Baou
Route de Carcès, 83143 Le Val
http://www.chutedugrandbaou.com

(*) Ook te lezen op http://www.coteprovence.nl/vakantitip-prachtig-plekje-le-grand-baou/