Tags

, , , ,

Kijkend naar het Carrédebat overviel mij een diepe vermoeidheid. Ik werd letterlijk moe. Voelde hoe mijn oogleden langzaam naar beneden zakten, hoe de nacht al in mijn benen kroop en ik kreeg zin in mijn bed.

Ik werd weer even wakker door een 1op1 tussen Diana Matroos en Henk Krol. Zij vitterig door Krol heen kwetterend en Krol haar geheel negerend vrolijk zijn eigen punten makend. Dan heb ik qua opwinding wel het belangrijkste moment genoemd. Verder was het een enorm saai en voorspelbaar debat.

En natuurlijk viel me wel het een en ander op. Asscher die teveel met meel in de mond praat en nergens -bam!- concreet wordt. Rutte die opeens wil kapitaliseren op zijn enorme buitenlandse netwerk. Buma die langs de randen van een benepen soort nationalisme scheert. Wilders die, oh wacht..die niet durfde komen.

Maar het was allemaal klein, niet opmerkelijk, gewoontjes. Mat bijna.

Het was een saaie boel.

Tevreden ging ik naar bed. Ik kom erachter dat ik gek ben op saaie politiek. Op discussies over details die niemand ook maar iets kunnen schelen. Op lijsttrekkers die het eigenlijk best met elkaar kunnen vinden, wat heel duidelijk is in hun gedrag, maar toch scherp proberen te zijn. Op mannen en één vrouw die elkaar waarderen en respecteren en gewoon hun werk goed willen doen. Op vooral geen afspiegeling van alle lagen van de bevolking maar professionals die oprecht het land willen leiden. Heerlijk saai.

Als ik minder saaie politiek wil, of zelfs zeer opwindende, dan moet ik in Venezuela gaan wonen. Of de Filipijnen. Of Syrië. Of Turkije. Daar is de echte opwinding te vinden.

En als ik minder professionele politici wil zien, kijk ik gewoon het filmpje terug van Fleur Agema bij Jinek en Pauw waar zij aangeeft dat niet alles in het programma van de PVV staat omdat het maar 1 A4tje is en vervolgens laat weten dat bij de PVV álles een prioriteit is. Dat is tenminste van een hilarische onnozelheid die niets met politiek te maken heeft maar toch erg leuk is. Maar nogmaals, dat gaat niet over serieus opkomen voor Nederland.

Saai is goed. Saai leidt nooit tot oorlog. Op naar 16 maart.

The day after.