Gerelateerde afbeelding

Kom ik op Twitter een voor mij nieuw begrip tegen: speciecisme. Ik moet het opzoeken en nu weet ik wat het betekent, namelijk dit:

“Speciesisme is een term om te verwijzen naar het discrimineren tussen wezens op basis van hun soort. In de praktijk komt het vaak neer op het discrimineren van andere diersoorten door de mens.”

Ik kende de term niet, waarschijnlijk omdat ik de boeken van Peter Singer nooit echt interessant heb gevonden. En dat waarschijnlijk weer doordat ik geen enkele connectie heb met zijn speciesistische gedachtegoed.

Ik kan er kort over zijn: als we de mens gelijkstellen aan het dier dan zijn we de waanzin voorbij. En ik kan opeens plaatsen waar de beelden vandaan komen, ooit op tv, waarin een dierenrechtenactivist een varkensboer op éen lijn stelde met de holocaust. Geperverteerde geesten die dat doen.

Ik las de tweet en dacht echt “wat nu weer?”