Tags

, , ,

De letters zijn verwijderd van het Museumplein in Amsterdam. Dè plek waar toeristen zich lieten vereeuwigen. Niet de reden waarom mensen naar Amsterdam komen denk ik zo. Maar als je er toch bent is het wel top om je er te laten fotograferen. Sympathiek, opvallend.

Maar goed, ze zijn weg. Vanwege allerlei redenen, waaronder de reden dat ze het toonbeeld van de geïndividualiseerde samenleving zouden zijn. Sneue mensen die dat dan weer bedenken.

De belangrijkste reden is het in toom houden van de stroom toeristen.

Brekend: die stroom hou je niet tegen. Amsterdam is voor toeristen een openluchtmuseum. Een groot uitgevallen Madurodam waar je het echte Holland tegenkomt. De bloemenmarkt en alle winkeltjes met Delfts Blauw en guitige kaasjes in allerlei smaken. De gebouwen, het Begijnhof. Ik kan zo nog wel even doorgaan.

Naar schatting zijn er in de komende decennia een paar honderd miljoen Chinezen, alleen al, die het geld hebben om te reizen. Die komen ook naar Nederland op zoek naar Hansje Brinkers of iets dergelijks.

Dat regel je niet weg met het verplaatsen van letters.

Gewoon symboolpolitiek en meer niet.