Tags

, , , ,

Schermafdruk 2018-04-11 13.56.48

Oorlogen ontstaan omdat leiders in een zogenaamde Chicken Game terecht zijn gekomen. Je rijdt beiden op een muur af en degeen die het eerst stopt in het lulletje, de looser, de dombo. Een echte alfaman stopt dus niet en wint door zich te pletter te rijden.

Trump is de vleesgeworden droomspeler van de chicken game. De grootste mond, het grootste dreigement en hoppa op de muur af. Ervan uitgaand dat iedere andere speler eerder stopt dan hij, zodat hij joyeus, breed grijnzend, losjes remmend later tot stilstand komt. Nog net voor de  muur.

En nu Syrië. Tweeten dat Rusland klaar moet zijn voor de nieuwste, mooiste en slimste raketten. Tuurlijk, je mag het denken en je mag het vinden. Zelfs als POTUS. Het is alleen niet meer de vraag of je het ook zo moet  uitspreken. Deze man kan niet anders dan continu de confrontatie aangaan, met iedereen. Echt met iedereen. Van een gehandicapte kiezer in Alabama tot aan de president van Rusland. En precies dat gedrag gaat net zo lang goed tot het fout gaat. En dan blijkt fout gaan bij de POTUS van een totaal andere orde dan fout gaan bij oom Henk die ook altijd met iedereen ruzie maakt.

Fout gaan in dit geval leidt tot een Derde Wereldoorlog zonder winnaars.

Iemand zal dat toch eens tegen Trump  moeten zeggen.