Tags

, ,

Schermafbeelding-2017-07-22-om-14.52.57-620x360

 

Met de familie naar Cannes. In de hitte de auto in en 100 kilometer rijden. De oudste houdt van merken (zijn woorden) en die zijn er volop aan de kust.

Cannes in de Alpes-Maritimes is in alles een mondaine Zuid-Franse kustplaats. De drukte, de dure merken met hun winkels op de Boulevard (de oudste had gelijk!) en bovenal de Fransen. Met een beetje mededogen gemengd met dédain kijken zij naar alle toeristen die de stad overspoelen.

Ook wij deden er flink aan mee. De oudste verdween in een winkel van een heel duur merk en kwam met een Moncler (ik had er nog nooit van gehoord) poloshirt naar buiten, breed grijnzend. Zijn moeder achter hem in de deuropening. De jongste verdween met mij in de FNAC en even later hebben we macarons gekocht bij de lokale Ladurée. Cannes is een heerlijke Franse stad. Alle cafés, alle eettentjes, alles is Frans.

Denk je.

En dan opeens loop je linksaf een straat in en sta je oog in oog met iets dat je niet verwacht. Een friettent.

In maart 2017 heeft een Rotterdamse in de Rue des Belges een echte authentieke Nederlandse friettent geopend. Carla Sandee had het lef om middenin deze oer-Franse badplaats een cafetaria te openen waar je echte Hollandse friet, frikandellen, kroketten en wat al niet meer kunt eten. We hebben het gedaan en alles klopt aan het concept. De sfeer is prima, Carla staat zelf achter de toonbank en de zaak is heel modern en smaakvol ingericht.
De friet wordt met de hand gesneden. De zakken zijn rijk gevuld en de friet is heerlijk. Zoals ie hoort te zijn. Een aanrader voor (niet alleen) Nederlanders en Belgen in Cannes.

En toen weer 100 kilometer terug naar huis. Voldaan, dat dan weer wel.
Pomms Amsterdam, 4 Rue des Belges. Niet te missen en vooral niet over te slaan.

 

(*) Eerder gepubliceerd op Côte & Provence