Tags

, , ,

Het is gewoon maar een datum, 1 januari. Verder niets. Alles in het leven gaat door waar het gebleven was op 31 december. De zon komt op, een mens ontbijt, doet niet zoveel die dag, eet en drinkt maar zeker niet teveel en gaat weer naar bed.

De nuchteren onder ons zien het zo. Denk ik.

Ik niet. Los van het feit dat ik heel nuchter kan zijn is 1 januari niet zomaar een datum. Het is het begin van een nieuw jaar met een nieuw en eigen ritme.

Tot enkele jaren geleden begon mijn nieuwe jaar in september. Dat was voor mij het ritme dat ik had meegenomen uit alle jaren school en studie. La Grande Rentrée heet dat in Frankrijk, de maand dat de scholen weer beginnen en het gewone leven ook. Dat ritme, afronden in juli, augustus vakantie en verjaardag vieren en in september weer aan het werk, heeft lange tijd voor mij het leven bepaald.

Sinds ik verantwoordelijk ben voor business en vooral sinds ik dat ben voor mijn eigen bedrijf is dat totaal veranderd. Januari is nu het afsluiten van het jaar, de balans opmaken en bedenken wat het nieuwe jaar gaat betekenen.

De afgelopen week liep ik dan ook de hele dag rond met van alles in mijn hoofd. Verbeteringen, veranderingen, nieuwe klanten, nieuwe leverancier, marketingacties, pricing, uitbreiden met goede mensen et cetera enzovoort.

Vandaag was iedereen er weer. De stand up die we iedere maandagochtend hebben ging over 2019. Een nieuw jaar en we beginnen weer op 0. Alles en iedereen er tegenaan. Dubbel zo hard en vooral slim werken. Van start up naar scale up. En dan, in juli, weten of het uit gaat komen zoals we willen. Groei en tevreden klanten.

Vandaag besefte ik ook wat voor mazzel ik heb met mijn team. Goede leuke mensen, professionals. Jong en gedreven. Voor sommigen hun eerste baan en dan los kunnen gaan in een start up: hoe mooi kun je het hebben?

1 Januari was een mooie rustige dag. Een mooi begin van een mooi jaar. Nu, bijna een week verder, zitten we weer volop in de business. Rammen nu en niet stoppen voor we ons doel bereikt hebben en dan door.

Het wordt een goed jaar. Zomaar een kalenderdag, 1 januari, is een verschil van dag en nacht. Als je er voor openstaat verandert er veel. Je moet vooral goed willen kijken.

Het wordt nooit meer zoals het was. Beter, dat wel.