Tags

, ,

IMG_5675

Mijn favoriete boekhandel? Nou, daar hoef ik niet lang over na te denken. Dat is al sinds lang Kramer & Van Doorn in Zeist. En niet alleen omdat ik bij hen al mijn boeken kan bestellen via Twitter. Per omgaande antwoord “dan en dan staat het boek klaar voor je”.

Het zit natuurlijk in veel meer. Bijvoorbeeld in de durf die zij hebben. Gewoon een groter pand huren op een toplocatie, super inrichten en de huiskamer van Zeist worden. Dat is ondernemersdurf. Het zit ook in het assortiment: breed, verrassend, nieuwe uitgaven en gelukkig veel meer dan maar de bestsellers.

In de mensen die er werken. Altijd aardig en deskundig. Ze houden van lezen en boeken en dat is aan alles te merken. De tips, de gesprekken, de tijd nemen om iets nieuws te bestellen. Na alle jaren kennen ze mij ook. Ze kennen me beter dan welk algoritme van welke boekensite dan ook. Daardoor word ik verrast met nieuwe boeken, mooie uitgaven, nieuwe schrijvers. Waar ik zelf niet aan zou denken.

 

Het zit hem in het totaal. De liefde voor het boek spat van alles af, en ik voel me altijd welkom in deze mooie winkel.

 

En de koffie is ook al super.

 

(*) Gepubliceerd in de Boekenkrant no.5, mei 2018, jaargang 12