unnamed-2

Eén van mijn vaste adressen voor een geweldige lunch is Commanderie de Peyrassol. De ingang van het landgoed ligt aan de RN7, net buiten Flassans richting Le Luc. Je kunt er zomaar langs rijden, zo onopvallend is het. Er wapperen wat vlaggen met de zegel van de Tempeliers en daar moet je een lange landweg afrijden tot je er bent.

Ik ben al sinds lang geïnteresseerd in de Tempeliers en toen ik die vlaggen zag was mijn nieuwsgierigheid gewekt.

Je rijdt redelijk wat tijd langs wijnvelden en door een bos voor je bent waar je moet zijn. Maar dan… Zelden heb ik een domein gezien met zoveel liefde en zorg aangelegd. Waar in ieder vergezicht kunst te zien is ín de wijnvelden. Waar de oude gebouwen prachtig zijn opgeknapt en waartussen je je eeuwen terug waant.

De commanderie stamt uit de dertiende eeuw toen het diende als onderkomen voor de vele pelgrims op weg naar het Heilige Land. Later is het bezit geworden van de Orde van Malta, en na de Franse Revolutie is het in particuliere handen gekomen. Na meer dan 200 jaar in bezit van dezelfde familie te zijn geweest is het in 2001 gekocht door een welgestelde wijnliefhebber. Die heeft er werkelijk iets prachtigs van gemaakt.

Mijn tip: doe er een lunch. Je moet altijd vooraf boeken omdat het aantal couverts beperkt is. Je eet wat de pot schaft, maar die is van zo’n hoog niveau dat dat niet echt een probleem is. Je zit buiten in de schaduw van het hoofdgebouw of onder de bomen. De sfeer is loom Provençaals, de mensen zijn super vriendelijk en relaxed, de lunch uitgebreid. Een mooie rosé van het domein erbij en het leven is top.

Na de lunch loop je nog even over het domein en koop je misschien wat heerlijke wijn in het winkeltje. Tien tegen één dat je tevreden vertrekt. Volgens mij een verborgen juweel.

Commanderie de Peyrassol
RN7
83340 Flassans-sur-Issole
+33(0)494697102

* Ook gepubliceerd in Cote & Provence van 29 maart 2017