Tags

, , , ,

Er zijn in deze wereld veel verwarde mannen. Lone wolves. Er zijn volgens mij niet heel veel verwarde vrouwen die opeens met een gun de wereld intrekken. De vrouwen die dat wel doen zijn krachtige vrouwen en nooit alleen. Zoals Koerdische strijdsters. Moedige vrouwen zonder wapens zijn moeders die opkomen voor hun kinderen. Of voor een betere wereld. Van de moeders in Argentinië tot aan moeders in het Midden-Oosten.

Verwarde mannen zijn óf gestoord óf laf. Wij zijn dat verward gaan noemen. Een term die het echte probleem toedekt. Verzwijgt. Mannen die niet aan het eigen leven hechten. Mannen ook die denken over het leven van anderen te mogen beslissen. Mannen die ook zoon zijn.

Mijn oproep aan vrouwen die moeder, tante, oma, vriendin, zus zijn: jullie zijn niet verward. Zorg ervoor dat die mannen aan hun eigen leven hier op aarde gaan hechten. En zorg ervoor dat zij de gedachte te mogen beslissen over het leven van anderen laten varen. Als moeders, maar ook vaders van dit soort verwarde types dat niet doen, of hen zelfs faciliteren dan zijn zij ook verward. Gruwelijke zaken mogelijk maken, is net zo erg als uitvoeren.

Ik heb geloof in vrouwen die in het algemeen niet verward zijn. Dat zij zorgen dat mannen, die een aanleg voor irrationaliteit en fanatisme hebben, in toom worden gehouden.

Ik blijf een man vol hoop.